Network Menu

Jazzkväll i Bologna

Det är fredag kväll och idag har allvaret börjat för alla tillresta AO – sju regionmöten har avklarats under dagen och ikväll kopplar vi alla av på Cantina Bentivoglio – jazzclub och restaurang.

Cantina Bentivoglio ligger i det restaurang- och bartäta området intill Bolognas Universitet, som med rötter från 1088 är det äldsta i världen.

Närmare 400 Sweor väller in och fyller snabbt alla bord på Cantinan. Säga vad man vill om italienare men när det gäller service är de snabba och alerta och snart har vi både vin och antipasto på borden och stämningen stiger. Antipaston består av ett antal tillagade grönsaker samt kallskuret som serveras allt eftersom.

Efter antipaston serveras en ”Primo” som för oss innebar två olika pastarätter. Efter ”Primo” serveras ”Secondo” en köttbit, ack så mör och god! Till dessert en knallrosa ”Zuppa Inglese” ett mellanting mellan Tira-mi-su och engelsk trifle och inte alls någon soppa som man kanske kunde tro. En traditionell italiensk middag med andra ord!

Tursamt nog portioneras rätterna ut under ett antal timmar under kvällen och späds med jämna mellanrum ut med härlig tradjazz av Roaring Emily Jazz Band som under kvällen vandrar mellan rummen.

The Roaring Emily Band bildades i Romagna år 2000 och framför traditionell jazz med stort inflytande från New Orleans-jazzen. De har turnerat i många av Europas länder, bl.a. Sverige och Danmark och vunnit flera utmärkelser.

Vi som var med på VM i New Orleans våren före ”Katrina” får något nostalgiskt i blicken och förflyttar oss plötsligt till en annan värld! Nu är vi tillbaka i den amerikanska södern och minns smäktande toner och vibrerande trumpetsolon från Louis Armstrongs ”Satchmos” och jazzens hemtrakter – och alla säger vi ”vilken tur att vi åkte dit!”

Men ikväll är vi i Italien även om vi gjort en mental, musikalisk utvikning – lägg därtill 400 Sweor – vilken kväll och vilken härlig stämning

Christina Vollert, SWEA Göteborg

jazz_03   jazz_01   jazz_02  jazz_04   jazz_06  jazz_08

jazz_05
jazz_10
jazz_12