Network Menu

Festmiddag med klackarna i taket!

Festmiddag-16-300x225
Festmiddag (14)
Festmiddag (13)

Dagarna i Bologna gick alldeles för fort och lördagens festmiddag kom på tok för tidigt! Det kunde inte vara sant att det redan var dags att skruda sig i festblåsan och ta bussen till festen. Och vilken fest sen!

Här möttes vi av den moderna italienska inredningsstilen – raka linjer, vitt från golv till tak, vitmetall i detaljerna och som enda färginslag mörkt röda gardiner. I den vackra foajén möttes vi av en jättelik aperitif-buffé med drinkar efter var och ens önskan och plockmat från trakten därtill. Nu gällde det att hålla igen lite för på menyn fanns en fyrarättersmiddag. Flera vändor till mannen som stod och skar upp parmaskinka blev det ändå. En Rimini-Swea ackompanjerad av två gossar underhöll med svenska folkvisor till aperitifen, men SWEA-sorlet tävlade med viss framgång mot hennes melodiska underhållning.

Om foajén var stor, så var matsalen ett hav. Det var det enda stället i Bologna som var stort nog att rymma 400 gäster till sittande bord. Riminis ordförande Desirée Forni hälsade oss välkomna och presenterade VM-kommittén. Sedan smörjde vi kråset; först med en parmesantimbal, följt av halvmånepasta fylld med parmaskinka och buffelmozzarella, aaah! Huvudrätten var skivad oxfilé med vindruvssås, rösti och blomkålstimbal, inte illa det heller! Och till detta härliga röda och vita viner. Lyckligtvis interfolierades dessa rätter av allehanda tal, så att maten fick en chans att sjunka undan. Margaret Sikkens Ahlquist talade för SWEA och det gjorde också Agneta Nilsson. Det tackades på många kanter, blommor delades ut och vinnarna i SWEA-Bladstävlingen hyllades. De tre högsta vinsterna i det fina lotteriet drogs och någon kan nu pryda sig med ett nytt guldsmycke, en annan hänga en numrerad litografi av Fellini på väggen och en tredje se fram emot en weekend på hotell i Rom. De många andra vinsterna var redan dragna och kunde hämtas upp i foajén.

Den fjärde rätten då, undrar väl någon nu. Jo, nu var en dessertbuffé uppdukad där aperitifen tidigare funnits. Och där fanns alla upptänkliga underbara italienska efterrätter och frukter. Vilken avslutning på måltiden! Då fick vi också underhållning av en ung dansk sopran Lykke Anholm som bor i Rimini. Hon, hennes pianist och en ung baryton sjöng lite lättare operamusik till att börja med, men så vips var det fullt diskotek på gång. Sweor i alla åldrar kände sig plötsligt som dancing queens och shejkade loss på dansgolvet. Det var en glädje man både kunde se och bli smittad av.

Kära Rimini-Sweor med Elizabeth och Desirée i spetsen!

För några sidor sedan i det här VM-reportaget läste jag ett citat av Pellegrino Artusi: ”Den bästa rätten ni kan bjuda era gäster på är ett vänligt ansikte och en öppen vänlighet. Att bjuda in någon till sig är att ta vara på hans lycka för hela den tid han vistas under ert tak.”

Detta är ju precis vad ni har gjort för oss Sweor från världens alla hörn. Ni har tagit vara på vår lycka under alla dagarna i Bologna. Och hur väl ni lyckats visades i glädjen och den euforiska stämningen den sista kvällen. Ett stort varmt tack för dessa sagolika dagar från oss fyrahundra lycklig(gjord)a Sweor.

Text: Maude Vännman, Örestad

Festmiddag (1) Festmiddag (2) Festmiddag (3) Festmiddag (4) Festmiddag (5) Festmiddag (6) Festmiddag (7) Festmiddag (8) Festmiddag (9) Festmiddag (10) Festmiddag (15)

Festmiddag (12)
Festmiddag (11)
Festmiddag (17)