Network Menu

Festlig upptakt i Bologna

mingel2Trafikbruset i sig självt på Via C. Boldrini gick inte av för hackor, men det var ändå ingenting mot den dova ljudmatta som slog emot en, när man från gatan trädde in i foajén på Hotel Europa i Bologna.

mingel3Nära fyrahundra Sweor från hela världen var samlade till välkomstmingel därinne. Först var ljudet som ett muller, lite närmare blev det ett sorl och väl inne i salen lät det som om en stor flock glatt kvittrande fåglar just hade landat. Vilken härlig känsla att befinna sig på ett stort möte i SWEA igen!

mingel4Elizabeth Cederholm, SWEA Rimini, vår värdinna tillika mötesansvariga, hälsade oss välkomna och Rimini-Sweorna hade dukat upp en härlig och riklig middagsbuffé med specialiteter från regionen Emilia Romagna. Inga tömda uppläggsfat och skålar här; de fylldes ständigt på. Detsamma gällde flaskorna. Med tanke på vår avsaknad av en tredje hand att hålla vinglaset med, då vi äter, hade Elizabeth omtänksamt låtit duka upp med runda bord, så att hela sällskapet kunde slå sig ned och bekvämt låta sig smaka av läckerheterna.

mingel_1_480Här möttes gamla vänner där många känt varandra sedan SWEAs begynnelse, men också vänner från senare möten och så alla de nya. Allt mailande gör att vi fått nära vänner som vi aldrig träffat på riktigt. Nu äntligen fick de ansikten. Med så många Sweor på en och samma plats gick nätverkandet på högvarv.

Världsmötet i Bologna hade gjort en rivstart som bådade gott för de kommande dagarna.

Text: Maude Vännman, SWEA Örestad